יחידת הגנת הסייבר (גמ"א סייבר) הינה יחידה מובחרת בצבא ההגנה לישראל, המתמחה בהגנת סייבר. על היחידה מוטלת ההגנה על התשתיות הקריטיות של צה"ל מפני איומי סייבר. אז מה הם תנאי קבלה ליחידת גאמא סייבר? ובכן, חשוב להיות בעל דפ"ר גבוה (60 ומעלה) לצד פרופיל 25 ומעלה, וחמש יח"ל במדעי המחשב.
תנאי ומבחני קבלה ודרישות ל-8200 להגנת סייבר מחמירים מאוד. על המועמדים להיות אזרחים ישראלים שסיימו את לימודיהם התיכוניים עם התמקדות במקצועות המדעיים, בדגש על חמש יחידות מחשבים. כמו כן, עליהם להיות בעלי ציון פסיכומטרי גבוה (לפחות 700), פרופיל רפואי גבוה (מעל 25) ודפ"ר 60 ומעלה. בנוסף, עליהם לעבור מכינה קדם צבאית, כמו זו שמציע מכון נועם.
מעבר לדרישות הבסיסיות, על המועמדים ליחידה להגנת סייבר להיות בעלי כישורים מיוחדים. אלה כוללים רקע חזק במדעי המחשב, עם התמקדות באבטחת מידע. כמו כן, עליהם להיות בעלי הבנה עמוקה של רשתות, תוכנות ומערכות הפעלה. בצבא, מתעניינים במיוחד במועמדים שהוכיחו את כישוריהם בתחומים אלו באמצעות השתתפות בתחרויות סייבר או פעילויות דומות.
בנוסף לכישוריהם הטכניים, על המועמדים ליחידת הגנת הסייבר להיות בעלי תכונות אישיות רלוונטיות. בצה"ל, מחפשים מועמדים עם מוטיבציה גבוהה, תחושת אחריות חזקה ומחויבות לביטחון מדינת ישראל. כמו כן, עליהם להיות מסוגלים לעבוד היטב בצוות ותחת לחץ, שכן עבודת היחידה כרוכה לרוב בתגובה לאיומי סייבר דחופים.
תהליך הבחירה ליחידת הגנת הסייבר הינו תחרותי ביותר. התהליך מתחיל במיון, הכולל סדרת מבחנים וראיונות שנועדו להעריך את כישוריו הטכניים ואת תכונותיו האישיות של המועמד. מי שעובר את המיון הראשוני, מוזמן להשתתף בתוכנית הכשרה קפדנית, הכוללת גם הדרכה תיאורטית וגם תרגילים מעשיים. ליחידה מתקבלים רק מי שסיים בהצלחה את תוכנית ההכשרה.